МЗС досі не знає, кого затримали у Британії

Понеділок, 22 липня 2013, 11:03

МЗС України поки не отримало від британської сторони підтвердження особи двох студентів, затриманих 18 липня.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"МЗС станом на зараз поки не може підтвердити особи громадян, які були затримані у Великобританії. Ми не можемо підтвердити їх українське громадянство, оскільки це можна зробити тільки на підставі їх паспортних документів, які ми досі на наш запит не отримали від британської сторони", - зазначив представник МЗС.

Крім того, за його словами, українська сторона поки не отримала згоду британської на відвідування консулом цих громадян.

"Ми очікуємо відповідь британської сторони з підтвердження особи цих громадян найближчим часом", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 19 липня на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду була оприлюднена інформація про арешт 2-х українських студентів з Харкова і Дніпропетровська у віці 22 і 25 років. Згідно з інформацією, вони були затримані в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл.

Пізніше з'явилася інформація про те, що арешт одного з затриманих, крім справи про вибухи, пов'язаний ще і з вбивством пенсіонера в Бірмінгемі.

Другого затриманого, за інформацією ЗМІ, після допиту відпустили.

У червні при вибухах біля мечетей у Тіптон і Уолсоллі ніхто не постраждав, проте розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування