Сноуден вирішив знайти в Росії роботу – адвокат

Вівторок, 23 липня 2013, 21:40

Колишній співробітник спецслужб США Едвард Сноуден вирішив влаштуватися в Росії, знайшовши там роботу.

Про це 23 липня повідомив телеканал Russia Today з посиланням на адвоката Анатолія Кучерену.

Адвокат понадіявся, що Федеральна міграційна служба Росії надасть Сноудену притулок, оскільки у американця є для цього "вагомі причини".

За словами Кучерени, колишній співробітник спецслужб боїться за своє життя, оскільки в США йому загрожують тортури і навіть смертна кара.

Якщо міграційна служба відмовить Сноудену в притулку, то він, як зазначив Кучерена, готовий судитися з російським відомством.

Раніше Сноуден розглядав Росію як тимчасовий притулок. Для постійного проживання він хотів обрати одну з країн Латинської Америки. Чому американець змінив свої плани, Кучерена не уточнив.

Сноуден відправив ФМС документи з проханням про тимчасовий притулок 16 липня. Відомство може розглядати такі заявки до трьох місяців.

Російська влада раніше заявляла, що надасть американцеві притулок, якщо той припинить шкодити США.

Сноуден на це відповів, що ніколи не шкодив і не збирається шкодити своїй країні. За його словами, він показує, що американська влада порушує закони США, в тому числі конституцію.

Сноуден знаходиться в транзитній зоні Шереметьєва з 23 червня 2013 року. Він не може покинути аеропорт, оскільки влада США анулювали його паспорт.

На батьківщині проти Сноудена порушено кримінальну справу за шпигунство і розголошення секретних відомостей.

Колишній співробітник ЦРУ і Агентства нацбезпеки на початку червня 2013 року передав журналістам інформацію про секретну програму PRISM, яка дозволила американським спецслужбам стежити за користувачами інтернету, в тому числі і за росіянами.

Лента.ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування