У Єгипті затримали українця з посвідченням "моджахед Сирії"

Середа, 24 липня 2013, 10:48

МЗС перевіряє інформацію, що з'явилася в низціі ЗМІ, про затримання в Єгипті громадянина України, у якого нібито було посвідчення "моджахеда Сирії".

Про це повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євгеній Перебийніс у середу вранці, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз перевіряємо цю інформацію", - заявив він.

У ЗМІ з'явилася інформація, що сили безпеки Єгипту затримали в курортному місті Шарм-еш-Шейху на Червоному морі громадянина України, у якого при обшуку було виявлено "посвідчення моджахеда Сирії".

Також у затриманого виявили єгипетську та іноземну військову форму, знаки з написом "поліція" і чорні прапори з релігійними написами.

Затриманий 23-річний українець на ім'я Рашид проживав зі своєю дружиною в одному з курортних житлових комплексів Шарм-еш-Шейха.

Він в'їхав до Єгипту по туристичній візі 30 травня й мав покинути країну 9 липня.

Українця затримали після ДТП за участю його автомобіля. Підозрюваного було відправлено до лікарні з травами.

Поліцейські при огляді його автомобіля виявили виданий владою Сирії документ на ім'я громадянина України з його світлиною, на якому поверх перекресленого офіційного тексту стояв напис "Моджахед, спеціальність — журналіст".

Дружина українця нібито визнала, що її чоловік воює на стороні повстанців у Сирії. Прокуратура Єгипту почала розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування