Кузьміну натякнули, що він може знову звернутися по візу, "але є одне але"

Середа, 24 липня 2013, 17:16

Перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін може будь-коли знову звернутися по відкриття візи, якщо захоче поїхати до США.

Про це заявив посол США в Україні Джон Теффт в інтерв’ю "Українському тижню".

Теффт відмовився прокоментувати скасування багаторазової американської візи Кузьміна, пославшись на конфіденційність таких справ.

"Щодо цього випадку я не можу розголошувати подробиці, бо відповідно до нашого права, яке захищає приватну інформацію, лише він (Кузьмін) і працівник консульства, який веде його справу, мають право говорити про її деталі", - сказав Теффт.

Він наголосив, що інформація візових справ є конфіденційною.

"Ренат Кузьмін зробив цю справу публічною. Ми підтвердили, що його візу було скасовано. Він може знову звернутися по відкриття нової будь-коли, якщо захоче поїхати до США. Проте ми врахуємо ситуацію, яка сталася раніше", - заявив посол.

Як відомо, у грудні 2012 року перший заступник Генпрокурора Кузьмін в листі президентові США поскаржився на анулювання без пояснення причин його багаторазової п'ятирічної візи в США.

Кузьмін вважає, що це сталося на замовлення американських лобістів, які тривалий час перешкоджать проведенню допитів свідків у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

10 грудня Теффт підтвердив, що Кузьміну скасовано американську візу. При цьому він запевнив, що сам Кузьмін знає причину, чому йому було відмовлено у візі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...