Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал Колесніченко вирішив боротися зі шпигунством

Четвер, 25 липня 2013, 08:59

Депутат-регіонал Вадим Колесніченко пропонує створити ТСК, яка повинна виявляти загрози для нацбезпеки країни від шпигунських програм спецслужб США.

Відповідна постанова була зареєстрована в середу у Верховній раді, пише Комерсант-Україна.

ТСК має визначати рівень загрози національній безпеці країни від програм по збору й пошуку даних, використовуваних спецслужбами США.

Якщо документ підтримають у парламенті, протягом року ТСК буде визначати "болючі точки" у захисті різних баз даних.

"Усі наші технології побудовані на мікросхемах, які нам передають США, тому всі наші персональні дані давно вже на столі в спецслужб Америки",- запевнив Колесніченко.

Крім офіційних запитів у вітчизняні держструктури, він заявив про необхідність "вимагати в США надати перелік інформації, яку вони в нас скачували". 

Найбільшу тривогу в Колесніченка викликає безпека бази даних українських виборців.

"Ми вважаємо її закритою й захищеною. Але, виявляється, туди можна проникнути й організувати провокацію, а потім до нас приїжджають лжеспостерігачі й починають вказувати на порушення!" — зазначив нардеп.

Наслідками такого втручання Колесніченко назвав народні хвилювання. 

Як відомо, на початку червня колишній співробітник ЦРУ й агентства національної безпеки США Едвард Сноуден оприлюднив інформацію про методи роботи спецслужб США.

Зокрема, він розповів про відстеження дзвінків абонентів, а також про одержання прямого доступу до центральних серверів дев'яти провідних інтернет-компаній ( у тому числі Microsoft, Yahoo!, Google, Facebook, Skype і Youtube). 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування