ВКонтакте можуть оштрафувати на 8,5 тисяч

Четвер, 25 липня 2013, 09:22

Держслужба України з питань захисту персональних даних вимагає від ВКонтакте покращити охорону конфіденційної інформації, або сплатити штраф 8,5 тисяч гривень.

У київському офісі ВКонтакте підтвердили отримання повідомлення від держслужби, повідомляє Watcher.

Разом з тим, представник української прес-служби ВКонтакте Влад Леготкін заявив, що київський офіс компанії не зберігає персональні дані користувачів, в недостатньому захисті яких соцмережу звинуватила українська влада.

Технічний директор ВКонтакте Микола Дуров розповів, що не знає, на чому саме ґрунтуються претензії української влади.

"Не здивуюся, якщо вони просто хочуть зібрати додатковий доход з іноземних IT-компаній, що працюють на території України", – прокоментував Дуров.

Техдиректор припустив, що претензії українського відомства пов’язані з справою про вилучення українських серверів ВКонтакте.

"Насправді ніяких особистих даних на вкрадених серверах не було і не могло бути. Тільки медіаконтент. Але не здивуюся, якщо їх там виявлять", – сказав Дуров.

Як ми вже писали раніше, сервери ВКонтакте було вилучено 27 червня в Києві правоохоронними органами України. Після їх вивчення було порушено кримінальну справу у зв’язку з виявленням дитячої порнографії.

23 липня президент України підписав закон, який спрощує процедуру реєстрації персональних баз даних.

Раніше аналогічні претензії Держслужба з питань захисту персональних даних висловила і до компанії Google.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News