Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свободі" не дозволили "тепло зустріти" патріарха Кирила та Путіна

Четвер, 25 липня 2013, 19:54

Київський окружний адмінсуд ухвалив рішення про заборону "Свободі" проводити акції протягом 27-28 липня 2013 року на центральних вулицях Києва.

Як повідомляє пресс-служба політсили, таким чином суд задовольнив позов КМДА та "обмежив права киян на мирні зібрання". "Свобода" оскаржуватиме це рішення суду.

Суддя мотивував своє рішення тим, що заплановані "Свободою" акції протесту проти приїзду на 1025-річчя хрещення Русі в Україну московського патріарха Кирила та президента РФ Володимира Путіна "мають ознаки порушення прав громадян та можуть призвести до порушення громадського порядку".

"Рішення суду є відверто упередженим та таким, що порушує 11-у статтю Європейської конвенції з прав людини та 39-у статтю Конституції України, які регламентують права громадян на мирні зібрання", - заявили у "Свободі".

За інформацією політсили, суддя також мотивував заборону зібрання тим, що заявку на проведення акції було подано менше ніж за 10 днів, як цього вимагає рішення Київради.

Як відомо, 27 липня 2013 року в Києві об'єднання "Свобода" запланувало акцію проти приїзду на річницю хрещення Київської Русі президента Росії Володимира Путіна і голови РПЦ Володимира Гундяєва (патріарха Кирила).

27 липня в Україні на державному рівні буде відзначено 1025-ту річницю хрещення Київської Русі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування