Патріарх Кирило їде до Києва на спецпоїзді

П'ятниця, 26 липня 2013, 10:39

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило разом із предстоятелями інших православних церков відправився в Київ на спеціальному поїзді.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Велика подія відбувається на просторах історичної Русі. Ми святкуємо 1025-річчя Хрещення нашого народу. І це супроводжується дуже важливими діями", - сказав патріарх журналістам у п'ятницю на Київському вокзалі Москви.

У поїзді розміщено триметровий хрест апостола Андрія Первозванного, принесений із Греції в Росію, Україну й Білорусію Фондом Андрія Первозванного.

Храм-вагон. Фото з 20khvylyn.com
Вагон-храм. Фото з 20khvylyn.com

Патріарх Кирило назвав важливим те, що навколо великої спільнохристиянської святині – хреста Андрія Первозванного – зібралися предстоятелі й представники всіх помісних Православних церков, "щоб помолиться, згадуючи велике діяння князя Володимира, подякувати Господу за весь такий непростий, тернистий історичний шлях Руської православної церкви" і помолиться про те, щоб "Він милість свою схилив перед народами нашими у майбутньому".

Внутрішнє оздоблення вагона патріарха Кирила. Фото comments.ua
Внутрішнє оздоблення вагона патріарха Кирила. Фото comments.ua

Патріарх нагадав, що урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі почалися в Москві з богослужіння у храмі Христа Спасителя, а також із концерту на Червоній площі, супроводжувалися спілкуванням глав Православних церков із керівництвом країни і "дуже важливими бесідами", які вони провели на теми, "які турбують увесь православний світ".

Той же літерний поїзд (поїзд високої важливості) із предстоятелями Церков після Києва відправиться до Мінська і повернеться до Москви 30 липня.

Тим часом, директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс зазначив, що станом на 26 липня підтверджена участь президентів Росії, Молдови й Сербії у заходах із нагоди 1025-річчя Хрещення Русі.

Він уточнив, що білоруська сторона не підтвердила участі Лукашенка у святкуванні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...