Єгипет на порозі громадянської війни – представник опозиції

Середа, 3 липня 2013, 09:25

Відмова президента Єгипту Мухаммеда Мурсі піти у відставку означає початок у країні громадянської війни.

Про це заявив у середу представник єгипетського опозиційного Фронту національного порятунку Халед Дауд, передає Інтерфакс-Україна.

"Це відкритий заклик до громадянської війни. Президент продовжує відмовлятися виконати вимогу єгипетського народу про відставку", - заявив він журналістам.

Так Дауд прокоментував звернення Мурсі до нації по телебаченню, у ході якого президент підтвердив, що не має наміру йти у відставку.

"Мене обрав народ, я повинен дотримуватися закону й буду нести відповідальність і далі, я не можуть зробити по-іншому", - сказав Мурсі.

Президент закликав армію відкликати ультиматум, який міністр оборони Єгипту Абдель Фатах ас-Сіссі пред'явив політичному керівництву країни для врегулювання кризи. Строк ультиматуму спливає в середу в 17:00 за місцевим часом.

За інформацією міжарабського телеканалу " Аль-Арабія", план військових по врегулюванню кризи передбачає розробку нової конституції країни, розпуск парламенту й проведення президентських виборів.

У свою чергу армія Єгипту заявила, що готова пролити кров за свій народ, говориться в заяві Вищої ради збройних сил Єгипту, розповсюдженій в ніч на середу за московським часом.

Опозиційний молодіжний рух Єгипту "Тамаруд" закликав республіканську гвардію країни заарештувати президента і його оточення.

У вівторок увечері в Каїрі відбулися зіткнення між прихильниками Мурсі й співробітниками служби безпеки поряд із столичним університетом натовп прихильників президента влаштував маніфестацію на знак протесту проти ультиматуму, заявленого владі армійським керівництвом.

За даними міністерства охорони здоров'я країни, жертвами зіткнень стали 16 людей, понад 200  - одержали поранення різного ступеня тяжкості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...