Кожара каже, що юридичні моменти не пустять Тимошенко до Німеччини

Середа, 3 липня 2013, 12:19

Міністр закордонних справ Леонід Кожара вважає, що відпустити Юлію Тимошенко на лікування до Німеччини, не вирішуючи юридичну сторону справи, неможливо.

Про це він сказав у розмові з кореспондентом DW у Берліні після переговорів зі своїм німецьким колегою Ґідо Вестервелле.

Кожара назвав справу Тимошенко "мало не єдиним питанням, що затьмарює відносини України та Європейського Союзу".

За його словами, політичного рішення цієї проблеми немає.

"Тимошенко не може бути звільнена тільки з політичної волі когось в Україні. Ні в кого немає повноважень взяти і звільнити засудженого", - заявив голова МЗС.

За його словами, рішення може бути ухвалене відповідно до законів і Конституції України.

Існує можливість помилувати екс-прем'єр-міністра, але для цього, сказав Кожара, необхідна "наявність доброї волі самої Тимошенко, вона повинна виявити бажання бути помилуваною".

Випустити ж Тимошенко на лікування до Німеччини, не вирішуючи юридичну сторону справи, на його думку, неможливо.

У свою чергу, Вестервелле ухилився від прямої відповіді на запитання кореспондента DW про те, чи підпишуть угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною, якщо Тимошенко не відпустять на лікування до Німеччини і в листопаді вона й далі перебуватиме у в'язниці.

Але голова МЗС Німеччини заявив, що однією з умов підписання такої угоди вважає "усунення враження про вибірковість українського правосуддя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування