Кабмін ухвалив законопроект про реформування "Укравтодору"

Середа, 3 липня 2013, 21:41

Кабмін схвалив законопроект про реформування Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодору").

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак на брифінгу за підсумками засідання уряду в Києві в середу.

"Сьогодні на Кабінеті Міністрів ухвалено законопроект про реформування (Державного агентства автомобільних доріг України, "Укравтодору"). Це другий законопроект, який ухвалено на засіданні уряду, і ми подаємо ці два законопроекти одним пакетом до Верховної Ради", - сказав він.

За словами міністра, реформування передбачає чітке розмежування функцій у частині відповідальності за дороги державного та місцевого значення, зокрема за їх утриманням та експлуатаційною складовою.

"У зв'язку з цим фінансування також здійснюватиметься відповідно до розподілу цих доріг за функціями... Це - європейський досвід. Він дасть змогу концентрувати кошти на місцях, де керівник чіткіше знає, куди насамперед необхідно спрямувати гроші та відремонтувати ту чи іншу дорогу", - сказав міністр.

Козак також нагадав, що нині згідно з постановою Кабміну дороги України поділено на дороги загальнодержавного (52 тис. км) та місцевого значення (117 тис. км).

Як відомо, в середині травня 2013 року голова "Укравтодору" Євген Прусенко прогнозував, що реформування автодорожньої галузі завершиться до кінця 2014 року.

"Укравтодор" вважає, що для приведення дорожньої мережі до належного стану необхідно протягом десяти років вкладати в неї щорічно по 40-50 млрд. грн.

Інтерфакс-Україна

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...