Найбільший задекларований дохід українця перевищує 7 мільярдів

Середа, 31 липня 2013, 15:07

Найбільший задекларований дохід за 2012 рік перевищує 7 мільярдів гривень.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства доходів і зборів, пише "Фокус".

Усього за підсумками кампанії з декларування доходів, чотири українця задекларували дохід понад мільярд гривень.

Інші мільярдери можуть похвалитися солідною декларацією завдяки інвестиційній діяльності, доходами з-за кордону, подарункам і спадком.

Найбагатші українці живуть у Донецькій і в Тернопільській областях, а також у Києві.

На батьківщині президента дохід у сумі понад мільярд гривень в 2012 році отримали дві людини, по одному офіційному мільярдерові проживає в столиці і на Тернопільщині.

Минулий рік став першим в історії декларування, коли українські платники податків офіційно заявили про доходи, що перевищують мільярд гривень.

Разом з тим майже на 40% зросла кількість мільйонерів: якщо в 2011 році українців, що заробили понад 1 мільйон гривень, було 2291 осіб, то через рік їх чисельність склала 3770.

Загальна сума задекларованих доходів зросла на 23%, до 48,7 мільярдів гривень. Майже половину цих грошей заробили мільйонери.

Як відомо, у вівторок повідомлялося, що за підсумками цьогорічної кампанії з декларування доходів та майнового стану громадянами до Міндоходів було подано майже 665 тисяч декларацій на суму 48,7 мільярдів гривень.

У 2012 роціі старший син президента Олександр Янукович задекларував 579 232,2 тисяч гривень  доходів. Між тим декларація найбагатшого в Україні бізнесмена Ріната Ахметова за 2012 рік оприлюднена не була.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News