В Єгипті арештували президента

Четвер, 4 липня 2013, 08:23

Президент Єгипту Мухаммед Мурсі був арештований.

Про це повідомляє єгипетська газета "Аль-Масрі Альяум ("Єгипет Сьогодні" - المصرى اليوم )" з посиланням на рух "Брати мусульмани".

За інформацією прес-секретаря, Мурсі і його родина вночі перебували під домашнім арештом, але станом на ранок президент був відправлений до міністерства оборони.

Як відомо, напередодні ввечері армія відсторонила президента від влади.

Крім того, співробітники єгипетських сил безпеки увірвалися в каїрський офіс міжарабського телеканалу "Аль-Джазіра", мовлення звідти припинено, передає телеканал.

"Аль-Джазіра" повідомляє, що поліцейські заарештували ведучого телеканалу, гостей студії, а також продюсерів, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше в Єгипті було припинено мовлення чотирьох телеканалів, що підтримують рух "Брати-мусульмани".

Перед цим вона виставила Мурсі ультиматум, який сплинув ввечері в середу. Армія вимагала, щоб президент сам пішов у відставку.

Раніше у Єгипті спалахнули протести з вимогою відставки президента Єгипту.

Мурсі прийшов до влади в 2012 році після перших в історії країни вільних демократичних виборів. У другому турі він взяв верх над генералом Ахмедом Шафіком, набравши 51 відсоток голосів.

Майже відразу після перемоги він почав усувати політичних супротивників, заблокував роботу парламенту і судів, а також почав тиснути на журналістів. У результаті цих дій, а також нездатності уряду підняти економіку, популярність Мурсі різко пішла на спад.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування