Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк проти Клюєва кличе Януковича і Захарченка

Четвер, 4 липня 2013, 10:17

Глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк подає зустрічний позов до секретаря РНБО Андрія Клюєва за скупку депутатів протягом останніх 10 років.

Про це він заявив журналістам перед попереднім засіданням суду.

"Історія цього суду відома, саме він ухвалював рішення про ув'язнення Юлії Тимошенко. Але саме цей суд стане унікальним майданчиком для дискусії про політичну корупцію в країні, яку очолює цей президент і його ставленики", – сказав він.

"Сьогодні я звернусь зі зустрічними позовами до Клюєва про зловживання службовим становищем при скупці депутатів, оскільки вважаю його тією особою, яка має безпосереднє відношення до організації процесу тушкування протягом останнього десятиліття", – сказав Яценюк.

Яценюк вирішив позиватися до Клюєва. Фото Тетяни Ніколаєнко
Яценюк вирішив позиватися до Клюєва. Фото Тетяни Ніколаєнко

Він збирається викликати в суд в якості свідків президента Віктора Януковича, голову МВС Віталія Захарченка, а також главу СБУ.

В якості свідка зі свого боку він викликає Геннадія Москаля та Віталія Ярему.

Захарченка Яценюк просить викликати як особу, що була задіяна в розслідуванні побиття журналістів 18травня.

"Це робиться для того, щоб з'ясувати, де перебував Клюєв протягом 2 тижнів перед подіями з побиттям журналістів, з ким він розмовляв, з ким він зустрічався", - заявив Яценюк.

"І який персональний вплив секретаря РНБО, який відповідно до положення контролює правоохоронні органи, до побиття журналістів", – додав він.

Крім того,Яценюк збирається з'ясувати в суді, яке відношення має Клюєв запорізького заводу нетрадиційних джерел енергії, який отримав від державного "Укрексімбанку" 300 мільйонів доларів США.

"Я хочу з'ясувати, чи відповідає дійсності інформація, що частина коштів, виданих під цей завод, пішла на скупку депутатів", - заявив Яценюк.

Дізнавшись, що Клюєва не буде, Яценюк поїхав у Верховну Раду, заявивши, що наполягатиме на присутності секретаря РНБО у суді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...