Кличко знову заговорив про блокування

Четвер, 4 липня 2013, 14:39

Опозиція оскаржить рішення щодо призначення нового члена ЦВК у міжнародних судах.

Про це заявили на брифінгу лідери опозиції.

"Під стенограму було сказано, що Шаповал самостійно написав заяву про відставку. Але коли ми звернулись до голови парламенту і комітету, то з'ясувалось, що ніякої заяви голова ЦВК не писав", - заявив Яценюк.

Він також вказав на порушення в поданні президента на нового члена ЦВК. Зокрема, Яценюк наголосив, що Янукович мав зібрати пропозиції фракцій і на їх підставі робити подання.

"Янукович хоче вкрасти вибори 2015 року, так само як хотів вкрасти в 2004. сьогодні він призначив нового Ківалова, який буде рахувати, як скаже Янукович, а не як проголосував народ України", - додав він.

"Ми звертаємось до наших західних партнерів, які вимагають від України чесних і прозорих виборів з одним чітким сигналом – ЦВК не може виконувати свою функцію, бо призначена з порушенням закону", - заявив депутат.

Яценюк вимагає прийняти зміни в закон про ЦВК і пропорційно представити в її складі всі політичні сили.

Водночас Віталій Кличко заявив, що влада добилась результативного голосування лише після того як "вчора увечері були проведені консультації з усіма позафракційними депутатами, т.зв. тушками. І тільки завдяки депутатам, які змінили свої партійні погляди, їм вдалося прийняти ці закони".

Кличко також заявив, що ці рішення будуть оскаржені в міжнародних судах.

"Ми розуміємо, що шлях блокування – це не той шлях, який підтримують усі, але нам не лишається іншого способу, щоб висловити свою позицію", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування