Заступник начальника райвідділу Врадіївки змусив брехати таксиста - прокуратура

П'ятниця, 5 липня 2013, 14:19

Капітан міліції Євген Дрижак, підозрюваний в зґвалтуванні Ірини Крашкової у Врадіївці, відразу після скоєння злочину розповів про нього своєму безпосередньому керівнику - заступнику начальника кримінальної міліції Врадіївського РВВС майору Михайлу Кудринському.

Про це йдеться в поданні слідчого прокуратури про обрання запобіжного заходу для Кудринського, якого в п'ятницю арештували до 31 серпня, повідомляє "Новости-N".

Кудринський підозрюється в тому, що 27 червня, після скоєння Дрижаком, Дмитром Поліщуком і Сергієм Рябіненком злочину щодо Крашкової, Дрижак повернувся на чергування до райвідділу і вранці, на початку робочого дня, розповів про скоєний ним злочин Кудринському.

Той, у свою чергу, прийняв рішення приховати участь Дрижака у скоєному злочині і допомогти йому позбавитися від слідів.

У той же день майор Кудринский і капітан Дрижак викликали таксиста Рябіненка до райвідділу. Кудринський в одному з кабінетів, застосовуючи фізичну силу і погрози, змусив Рябіненка дати свідчення про те, що Дрижак не ґвалтував і не бив Крашкову.

Кудринський підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України "Перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями".

Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У п'ятницю суддя Центрального районного суду Миколаєва Андрій Рудяк розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу щодо Кудринського. Розглянувши доводи слідства і адвоката підсудного, суддя прийняв рішення про тримання Кудринського під вартою протягом 60 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування