Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дві країни погодилися дати притулок Сноудену

Субота, 6 липня 2013, 09:53

Венесуела і Нікарагуа готові надати притулок екс-співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену.

Венесуельський президент Ніколас Мадуро заявив про готовність прийняти Сноудена у своїй промові з нагоди 202-ї річниці незалежності країни, передає Бі-Бі-Сі.

"Як глава держави і уряду Боліваріанської Республіки Венесуела я вирішив надати гуманітарний притулок молодому американському громадянину Едварду Сноудену, щоб він зміг приїхати на батьківщину Болівара і Чавеса і жити далеко від імперського переслідування США", - сказав Мадуро.

Трохи раніше про готовність надати притулок Сноудену заявив президент Нікарагуа Даніель Ортега.

"Ми відриті і поважаємо право на [політичний] притулок. Очевидно, що, якщо обставини дозволять, ми з задоволенням приймемо Сноудена, надавши йому тут, в Нікарагуа, притулок", - заявив він.

Увечері в п'ятницю стало відомо, що Сноуден попросив надати йому політичний притулок ще в шести країнах. Повідомлення про це з'явилося в мікроблозі Wikileaks.

У яких саме країнах екс-працівник ЦРУ попросив притулку, Wikileaks не повідомляє - як заявлено, через побоювання втручання США.

Колишній технічний співробітник ЦРУ та Агентства національної безпеки Едвард Сноуден, який отримав міжнародну популярність після публікації викривальних матеріалів про американські спецслужби, прибув до Москви 23 червня рейсом з Гонконгу як транзитний пасажир.

Влада США звинуватила Сноудена у зраді і шпигунстві і оголосила його в розшук.

Сноуден просив притулку в 21 країні, однак більшість держав відмовило йому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування