Янукович образився, що Захарченко не подзвонив йому серед ночі

Неділя, 7 липня 2013, 12:24

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що часта зміна керівництва міністерства перешкоджає його реформуванню.

Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії ICTV у суботу, повідомляють "Українські новини".

Захарченко зазначив, що за період незалежності України він є 10-м міністром внутрішніх справ. При цьому, за його словами, в середньому кожен з міністрів пропрацював на посаді не більше двох років.

Також його запитали, чи не має наміру він подавати у відставку через ситуацію в міністерстві, зокрема у зв'язку з подіями у Врадіївці Миколаївської області.

"Ось ці зміни швидкі, якщо подивитися на те, як змінилася система міністерства внутрішніх справ, можна сказати, що позитивного ефекту швидкі зміни керівників міністерства не дали", - сказав він.

На уточнююче запитання журналіста, чи можна зробити з його відповіді висновок, що він все-таки не має наміру подавати у відставку, міністр зазначив, що в такий складний період у відставку він не піде.

"Ось у такі складні періоди, в той час, коли міністерство перетворюється, просто неправильно робити такі висновки", - сказав він.

За словами Захарченка, ситуація у Врадіївці викликала стурбованість з боку президента Віктора Януковича і з його ініціативи відбулася телефонна розмова з міністром.

"Мені було поставлено питання, чому вночі, коли відбулася подія у Врадіївці біля райвідділу (міліції), я тут же, вночі його не набрав. Я сказав, що я не зважився просто вночі йому дзвонити і вживав екстрених заходів", - передав він суть розмови з президентом.

При цьому міністр нагадав, що було проведено засідання штабу для реагування на ситуацію, що склалася.

Як відомо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко були затримані одразу, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази. Пізніше його також було арештовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування