У Севастополі члена комісії спіймали на вкиданні бюлетенів

Неділя, 7 липня 2013, 14:51

У 224 окрузі в Севастополі, де в неділю проходять проміжні вибори народного депутата, спостерігачами зафіксовано ряд порушень.

Зокрема, на виборчій дільниці № 850017 у м. Інкерман журналіст газети "Точка ОПОРИ" особисто зафіксував вкидання членом комісії двох бюлетенів у виборчу скриньку, повідомляє прес-служба громадянської мережі "Опора".

Члени дільничної комісії публічно оголосили, що журналіст помилився. За їхньою версією, два бюлетені були одночасно вкинуті до скриньки громадянами, які разом прибули на дільницю для участі в голосуванні. У той же час, журналіст газети "Точка ОПОРИ" не підтверджує цю версію. Член комісії, яка за спостереженнями журналіста вкинула бюлетені у скриньку, відмовилася назвати кандидата, якого вона представляє у дільничній виборчій комісії.

Спостерігачі "Опори" також зафіксували на двох дільницях порушення порядку розміщення інформаційних плакатів про кандидатів у народні депутати.

Повідомляється також, що на виборчу дільницю № 850025 в с. Тилове приїхала група осіб, до якої входив народний депутат від Партії регіонів Володимир Сальдо. Ці особи склали акт про виявлення порушення виборчого законодавства щодо розміщення поблизу виборчої дільниці агітації за кандидата від КПУ Василя Пархоменка. Натомість, спостерігач "Опори" з моменту початку голосування періодично оглядав територію навколо виборчої дільниці, проте ніякої агітації в цьому місці не фіксував.

У свою чергу, прес-служба "УДАРу" повідомляє, що народного депутата від цієї політсили Марію Іонову відмовилися зареєструвати спостерігачем на дільниці №50.

"Голова комісії пішов в кімнату, передзвонив комусь, повернувся і сказав, мовляв, він вважає, що я не маю права тут перебувати. Мене не захотіли зареєструвати. Я попросила протокол засідання комісії. Адже засідання комісії не було. Потім приїхав юрист від ПР. І вони написали, нібито ми заважаємо працювати комісії, а Дмитру Білоцерковцю - кандидату від "УДАРу" - винесли попередження", - зазначила Іонова.

Згодом, на вимогу "УДАРу" засідання комісії таки відбулося і Іонову зареєстрували спостерігачем.

Окрім того, про порушення на виборах у Севастополі заявляє кримське відділення руху "Спільна справа".

Як повідомив координатор "Спільної справи" Олександр Данилюк, який перебуває в складі спостережної групи організації, серед найбільш серйозних порушень громадські спостерігачі відзначають формування виборчих комісій переважно з представників Партії регіонів за повної відсутності на багатьох дільницях членів, поданих опозицією. Зазначені порушення зафіксовані на виборчих дільницях №№ 850056, 850054, 850057.

Разом з тим, станом на 12 годину на проміжних виборах народного депутата в окрузі № 224 проголосувало 10, 8% виборців або 16 тисяч 420 осіб. Усього на початок голосування до списків виборців в окрузі було внесено 152 тисяч 499 осіб, повідомляє "Опора" з посиланням на інформацію окружкому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування