Нардепи звинувачують Курченка й Клименка у контрабанді

Вівторок, 9 липня 2013, 12:13

Генпрокурора просять перевірити інформацію про причетність бізнесмена Сергія Курченка й міністра доходів і зборів Олександра Клименка до постачання контрабандного палива в Україну.

Відповідний запит Віктору Пшонці спрямували депутати від УДАРу Артур Палатний, Андрій Путілов і ще три нардепи, він був зачитаний у Верховній Раді у п'ятницю.

У запиті, який опублікований на сайті INTV, говориться про те, що 1 мільйон тон палива зі спожитих в Україні узявся невідомо звідки: цей обсяг не був виготовлений та не імпортувався, ні акцизний збір, ні ПДВ з нього не оплачені.

Посилаючись на ЗМІ, нардепи заявляють, що "таке паливо контрабандою поставляється на територію України через компанії, пов'язані із Сергієм Курченком".

"З нашої точки зору, такий обсяг контрабанди може свідчити про співучасть міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якому підпорядковуються і митні, і податкові органи", - зазначають депутати.

За їхніми даними, у зв'язку з цим держбюджет недоотримав цього року понад 12,5 млрд. грн.

 
 

Крім того, скупка у держкомпаній "Укргазвидобування" і "Укрнафта" скрапленого газу за зниженими цінами може призвести до недоотримання держбюджетом понад 1,5 млрд. грн., інформують депутати генпрокурора, посилаючись на ЗМІ.

Зазначимо, що цю новину також опублікував "Форбс-Україна", наголосивши, що Курченко – "покупець видавця Forbes".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...