Мінінфраструктури вирішило підняти вартість квитків на потяги

Вівторок, 9 липня 2013, 15:19

Міністерство інфраструктури ініціювало підвищення тарифів на проїзд у поїздах.

Про це йдеться у наказі міністерства від 19 червня 2013 року №413, який зареєстрований у Міністерстві юстиції, але ще не набрав чинності.

В документі пропонується, що "до вартості проїзду пасажирів у загальних, плацкартних та купейних вагонах поїздів внутрішнього сполучення з 01.10.2013 застосовується індексація у розмірі 1,1".

У прес-службі "Укрзалізниці" підтвердили, що мова йде про 10% підвищення цін на квитки.

Крім цього, у наказі пропонується "вартість проїзду пасажирів у вагонах 1-го, 2-го та 3-го класів денного швидкісного поїзда Інтерсіті (ІС) визначається шляхом множення вартості проїзду відповідно в купейному, плацкартному та загальному вагонах швидкого поїзда на коефіцієнт 1,6".

Що означає таке "множення" в прес-службі "Укрзалізниці" уточнити не змогли, і попросили написати їм офіційного запиту для дачі пояснень.

Наказ також вводить, що "вартість проїзду пасажирів у вагоні 2-го класу швидкісного поїзда Інтерсіті+ (ІС+, він же "Хюндай") визначається шляхом множення вартості проїзду у плацкартному вагоні швидкого поїзда на коефіцієнт з 01.07.2013 - 1,82, з 01.10.2013 - 1,67".

У поїздах "Нічний експрес" тариф, відповідно до наказу, зміниться "(НЕ) шляхом множення вартості проїзду у відповідному вагоні на коефіцієнт 1,2".

"Українська правда" відправить до "Укрзалізниці" відповідний запит, щодо розтлумачення встановлюваних наказом коефіцієнтів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News