Прем'єр Грузії зібрався у відставку

Четвер, 1 серпня 2013, 09:40

Прем'єр Грузії мільярдер Бідзіна Іванішвілі має намір до нового року залишити свою посаду і перейти в неурядовий сектор.

 Про це повідомляє інтернет-ресурс EUobserver з посиланням на главу уряду.

Як відзначає видання, інтерв'ю було записане в літній резиденції Іванішвілі на Чорноморському узбережжі в Урекі.

"Він сказав, що піде з посади прем'єр-міністра "перед новим роком", щоб працювати з неурядовими організаціями для реалізації його генерального плану", - пише видання.

"План полягає в тому, щоб очистити Грузію від елітарної корупції, побудувати гарні школи, лікарні й дороги, і залучити іноземних інвесторів і туристів", - відзначає видання.

Крім того, він заявив, що нинішній президент Михайло Саакашвілі може постати перед судом після того, як його президентські повноваження закінчаться.

Іванішвілі в червні в інтерв'ю естонському виданню Postimees також заявив про намір піти з політичного життя після президентських виборів, які пройдуть 27 жовтня 2013 року, передають Новости Грузии.

Після цього він пояснив, що, на його думку, уряду країни не буде потрібна його допомога після президентських виборів, однак піде з політики, коли це буде необхідно грузинському народу.

Раніше прем'єр не раз заявляв, що має намір залишити політику. Після парламентських виборів у жовтні 2012 року, за підсумками яких до влади прийшла коаліція "Грузинська мрія", затверджений на посаду прем'єра країни Іванішвілі заявляв, що піде з політики через рік, максимум - два.

Однак він не раз змінював рішення із приводу строків свого перебування в політику.

Як відомо, після парламентських виборів, які сила Саакашвілі програла, прем'єром став його опонент Іванішвілі.

Після зміни кабінету міністрів, були арештовані багато людей, близьких до Саакашвілі, у тому числі колишній прем'єр Вано Мерабішвілі.

Президентські вибори в Грузії призначені на жовтень цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування