Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У місці святкування Хрещення Русі уже вимкнули ліхтарі й прибрали дерева

Четвер, 1 серпня 2013, 12:50

У Києві біля колони Магдебурзького права вимкнули ліхтарі й прибрали декоративні дерева, які з'явилися там до святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Про це пише "Комсомольська правда в Україні", відзначаючи, що з часу свята не минуло і тижня.

"Піднімалася сходами о 22.00, декілька разів ледь не спіткнулася. Жоден ліхтар не горить! Світло було лише на верхній арці й на набережній", - розповіла газеті київська вчителька Ганна Кравченко. 

А до вечора вівторка на столичній набережній біля колони вже не залишилося жодного декоративного дерева. Удень їх поставили в автомобілі й вивезли. 

Погаслі ліхтарі в Київраді пояснюють тим, що приватна компанія-підрядник досі не передала їх на баланс комунальникам.

А вивіз декоративних дерев пояснюють необхідністю удобрення ґрунту в діжках. 

"Вісім діжок із кулястою акацією вивезли спеціально для комплексного удобрення. У таку спекотну погоду вони повинні удобрюватися 1-2 рази на місяць", - сказала начальник прес-служби Київзеленбуду Наталя Грушко. 

Чиновники обіцяють, що дерева повернуть на місце через два тижні

Газеті "Сегодня" у КП "Київзеленбуд" підтвердили: 8 із 15 акацій, висаджених нещодавно біля колони Магдебурзького права, були вивезені на базу підприємства для удобрення.

"Дерева в діжках необхідно періодично удобрювати. Для цього з діжок необхідно висипати ґрунт і змішати його з поживними речовинами. Через пару тижнів їх повернуть на місце", - розповіли в прес-службі компанії.

"Сегодня" наголошує, що через пару днів після закінчення святкування 1025-річчя Хрещення Русі столичні комунальники почали роботу з демонтажу прикрас і зелених насаджень біля колони Магдебурзького права. Зокрема, неподалік від пам'ятника почали викопувати й вивозити дерева, висаджені напередодні урочистостей.

Як відомо, територію навколо колони Магдебурзького права закінчили оновлювати безпосередньо до свята. За словами міліціонерів, навіть сходи були відкриті неофіційно. Трава неподалік від пам'ятника була викладена "килимком" і вже до вечора неділі, 28 липня, виглядала прив'ялою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування