Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новий голова КС вважає себе незалежним від "регіоналів"

Понеділок, 12 серпня 2013, 10:51

Новообраний голова КС В'ячеслав Овчаренко не вважає себе залежним від партії регіонів.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Закон і бізнес", відповідаючи на питання про публікації "з натяками на нібито його залежність від правлячої нині політичної сили".

"Натяки тому й залишаються натяками, що не мають під собою будь-якого підґрунтя", - заявив він.

"На посаду судді КС мене призначила Верховна Рада ще у 2006 році. З того часу я сумлінно виконував свої обов’язки. Мабуть, не в останню чергу саме тому 18 липня цього року колеги висловили мені довіру, обравши Головою КС", - зазначив він.

Як відомо, Овчаренко був обраний суддею КС в серпні 2006 року за поданням Партії регіонів і прийняв присягу 4 серпня 2006 року, в день, коли у Верховній раді прем’єром став Віктор Янукович.

Як відомо, Овчаренко зробив стрімку кар'єру завдяки Віктору Януковичу - суддею КС він став 2006 року за квотою Партії регіонів.

З жовтня 2001 року Овчаренко працював суддею міського суду Єнакієвого.

У грудні 2002-го, через місяць після призначення Януковича прем'єр-міністром, Овчаренко стає  головою міського суду в Єнакієвому - місці, де безслідно зникли матеріали справ про засудження Януковича.

Це випливає із розслідування Української правди "Як скасували судимості Януковича. Документи публікуються вперше".

Так, при вступі Овчаренка на посаду глави Єнакіївського суду, його попередник по акту прийому-передачі вручив йому всі карні й цивільні справи, що перебували тоді у провадженні, а також наряди, що зберігалися в архіві суду.

"Зі свідчень Овчаренка випливає, що в акті прийому-передачі були відсутні кримінальні справи про засудження Януковича...", - говориться в постанові про відмову в порушенні кримінальної справи проти співробітників Єнакіївського міськсуду.

"У своїх свідченнях Овчаренко пояснив факт зникнення документів тим, що в період з 1989 по 2000 у Єнакіївському міському суді була відсутня належна охорона приміщень".

На посаді глави Єнакіївського міського суду Овчаренко працював до обрання суддею КС в 2006 році.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування