Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відомство Клименка заблокувало роботу львівської газети

Вівторок, 13 серпня 2013, 12:33

Повноцінна робота шести підприємств, що забезпечують підготовку, випуск та розповсюдження газети "Експрес" заблокована.

Про це повідомило керівництво видання, яке цитує "Тиждень.ua".

"Починаючи з 16.30 12 серпня усі ці підприємства одночасно позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, що адмініструється центральним апаратом Міністерства доходів та зборів", - йдеться у повідомленні.  

"При відправленні податкових накладних для реєстрації повертається електронна квитанція, в якій ДПС зазначає, що документ не прийнято, у зв’язку начебто помилкою такого змісту:  "місцезнаходження юридичної особи продавця товарів/послуг, вказане у документі не відповідає інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", - уточнили в редакції.

"Втім, дані цих підприємств, вказані у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців на сайті Мінюсту та  у податкових накладних, виданих цими продавцями  – ідентичні. Жодної помилки, про яку зазначено у квитанції про відмову в реєстрації податкової накладної – немає", - йдеться у повідомленні.  

У виданні звертають увагу, що проблема виникла одночасно у підприємств ТзОВ "Газета Експрес", "Експрес Груп", "Фонд "Свобода слова", "Експрес Медіа Друк", "Експрес Медіа Поліграф" та інших.

Увечері працівники фінансових відділів зазначених підприємств провели звірку із податковими інспекціями, де перебувають на обліку.

Під час звірки даних (податкова інспекція Франківського району Львова та податкова інспекція Яворівського району Львівської області), розбіжностей не виявлено.

"З 1 по 15 травня ми уже зіштовхувались з аналогічною ситуацією. Тоді податківці теж нам заблокували повноцінну діяльність, спочатку стверджуючи, що діють законно, а потім визнали, що жодних підстав для блокування підприємств не було. 16 травня, після багатьох публікацій у пресі, блокада припинилась без будь-яких пояснень. Сьогодні ситуація повторилась", - розповів директор "Експрес груп" Андрій Вей.

"Але тепер ніхто з посадових осіб Міністерства доходів нічого не може пояснити. Тому наша оцінка ситуації дуже проста: дії відомства Клименка - це нова, необмежена законом чи мораллю цілеспрямована спроба тиску на редакції газет, які ми видаємо", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування