Через Росію на фабриці Порошенка скорочують людей

Вівторок, 13 серпня 2013, 19:11

Через проблеми з експортом продукції Roshen на вінницькій кондфабриці під скорочення підпадає близько 400 працівників.

Про це Укрінформу повідомив директор Вінницької кондитерської фабрики Олександр Білик.

"Потужності фабрики працювали в основному на російський ринок. Щоб переналаштуватися на випуск нових видів продукції, нам потрібен час. На період реорганізації, виходячи з реальних можливостей підприємства, змушені скорочувати людей. Намагаємося, щоб скорочення торкнулося якомога меншої кількості працівників, але таких може бути близько 400 осіб", - повідомив Білик.

За його словами, всім працівникам, які підпадають під скорочення, запропонують з жовтня перейти на сезонну роботу - упаковку новорічних подарунків. А в разі сприятливого розвитку ситуації обіцяють повернути на підприємство.

Тим часом на фабриці проводять реорганізацію і працюють над запуском у виробництво нових видів продукції. Крім того, йде активний пошук нових ринків збуту.

Як відомо, до складу корпорації Roshen входять 4 українські фабрики - Київська, два виробничі майданчики у Вінниці, Маріупольська і Кременчуцька.

На Вінницькій кондитерській фабриці до виникнення проблем з експортом продукції працювало близько 2000 осіб.

29 липня голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що Росія ввела заборону на постачання до Росії продукції компанії Roshen через виявлення в ній бензапирена, що має канцерогенні властивості.

31 липня Росспоживнагляд поінформував Федеральну митну службу Росії про заборону поставок на територію Російської Федерації продукції чотирьох фабрик Roshen.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування