Захисники скверу на Березняках знову активізувалися - зносять паркан

Вівторок, 13 серпня 2013, 21:09

Кілька сотень людей зібралися на акцію протесту проти забудови скверу на масиві "Березняки" у Києві на вул.Серафимовича.

Частина активістів намагаються повалити встановлений забудовниками паркан, обстановка напружена, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За акцією спостерігає кілька десятків працівників міліції. Водночас місцеві жителі стверджують, що у дворах житлового масиву в автобусах перебуває велика кількість працівників правоохоронних органів.

 
 Усі фото з Facebook Ирина Ковальчук.

Учасники акції вже стягнули з паркану металевий рекламний щит із зображенням об'єкта, який планується побудувати.

Заклики повалити паркан звучать від молодих людей (близько 20), які з метою залишитися невпізнанними надягли на обличчя медичні маски. Кілька найбільш активних вже вчинили спробу закріпити на вбитий в огорожу гак мотузку, щоб перекинути її.

Тим часом, люди більш старшого віку виступають проти таких дій і наполягають, що встановлену огорожу має прибрати сам забудовник, як належить за законом.

"Люди налаштовані радикально, позиція у всіх активна, будемо відстоювати до кінця", -сказала журналістам одна активістка.

Вона додала, що впродовж місяця протестних акцій у сквері постійно чергують люди, на ніч у наметах залишаються не менш десятка осіб, а після денних подій у вівторок, очевидно, ночувати залишиться більше людей.

 

Активістка також додала, що з політичних сил протестувальників підтримали представники "Демократичного альянсу", а віднедавна підтримує "Свобода".

На місці акції також проводиться збір підписів місцевих жителів з адресами і телефонами, щоб їх можна було оперативно мобілізувати у разі потреби.

Інший активіст, член ініціативної групи Вадим Торопов сказав, що у вівторок, скоріше за все, учасники акції не будуть вживати силових дій, оскільки вважають ситуацію, що склалася, провокацією.

"Ми вирішили, що це зараз провокація від провладної міліції, яка обслуговує інтереси олігархічних кланів, а ні в якому разі не народу", - сказав активіст, додавши, що якщо люди сьогодні піддадуться на провокацію, то це очевидно обернеться відкриттям кримінальних справ.

Частина учасників акції, серед яких молодь у масках, також спробувала відтіснити міліціонерів від воріт на територію скверу. Міліція відступила і частково перейшла на інший бік вулиці.

Як відомо, жителі Березняків протестують проти забудови скверу на ул.Серафимовича.

У вівторок протестувальники перекрили дорогу на знак протесту проти забудови.

Вранці на жителів столичного мікрорайону Березняки, які виступають проти знищення скверу на вул. Серафимовича, 6а, було здійснено напад молодиками.

150-200 молодих людей спортивної статури, завезені забудовником ТОВ "Тельбін ІВА", знищили наметовий протестний табір, який знаходився у сквері.

Відео Skrypin Production, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...