Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не може допустити ослаблення відносин із Митним союзом - прем'єр

Середа, 14 серпня 2013, 10:56

Україна не може допустити ослаблення євразійського вектора своєї зовнішньої політики, втрату ринків для товарів і послуг у країнах Митного союзу.

Таку думку озвучив прем’єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

Він нагадав, що уряд "послідовно готується до саміту "Східного партнерства", який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі".

"Наша мета - підписання під час саміту угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом включно із створенням зони вільної торгівлі. Наш курс - кардинальні економічні, правові, соціальні зміни. Ми йдемо на них свідомо і розсудливо, маючи на меті перспективний сталий розвиток України", - уточнив прем’єр.

"Стан підготовки всіх документів ми також розглянемо на наступному тижні на засіданні Групи високого рівня під моїм головуванням. Не можна думати, що щось можна відкласти на потім", - зауважив він.

При цьому Азаров уточнив, що "не можна допустити ослаблення євразійського вектора нашої зовнішньої політики, втрату ринків для наших товарів і послуг у країнах Митного союзу".

"Певні негативні тенденції тут вже проявляються. Україна несе втрати через скорочення обсягів взаємної торгівлі товарами і послугами. Хочу підкреслити, що підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС не перешкоджає поглибленню відносин з Митним Союзом у рамках розширення вже існуючої зони вільної торгівлі СНД", - заявив він.

"На моє доручення вже найближчим часом буде завершено аналіз наслідків підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС для розвитку коопераційних зв‘язків між підприємствами України та країн Митного союзу", - розповів прем’єр.

Азаров доручив Мінекономторгівлі та Міністерству закордонних справ "прискорити підготовку конкретних пропозицій щодо приєднання до окремих угод і технічних регламентів Митного союзу".

"Пропоную також розглянути питання про можливість і доцільність участі України в діяльності Євразійського банку розвитку. Треба використовувати всі можливості для розвитку економіки України", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування