У Єгипті на розгоні демонстрацій загинули вже 525 осіб

Четвер, 15 серпня 2013, 13:56

Сутички між демонстрантами і поліцейськими, що відбулися в середу в Єгипті призвели до загибелі 525 осіб.

Про це повідомляє Міністерства охорони здоров'я країни.

Крім того, ще 3,5 тисяч осіб отримали поранення.

Як повідомлялося, в зіткненнях з правоохоронцями брали участь прихильники руху "Брати-мусульмани", що підтримують відстороненого від влади президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.

Президент Мухаммед Мурсі був скинутий силами армії та заарештований. Досі немає достовірної інформації про місцезнаходження колишнього президента.

Підрозділи єгипетського МВС спільно з армійськими частинами вранці в середу почали розгін двох наметових таборів прихильників екс-президента Мурсі в Каїрі. Поліція використовувала гранати зі сльозогінним газом. Пізніше зіткнення перекинулися і на інші провінції.

Ісламісти стверджують, що МВС та армія застосовують вогнепальну зброю.

Кабінет міністрів Єгипту в середу своїм указом увів у Каїрі й ще в 10 провінціях країни, у тому числі й тих, де розташовані курорти, комендантську годину.

У Каїрі за добу загинуло три журналісти - з Британії, ОАЕ і Єгипту. Першою жертвою став оператор британського телеканалу Sky News Мік Дін. За версією ЗМІ, він був застрелений під час зйомки спецоперації по розгону єгипетськими силовиками таборів ісламістів.

Крім того, під час розгону акції протесту біля мечеті Рабіа аль-Адавійя від вогнепального поранення померла кореспондентка газети XPRESS Хабіба Ахмед АДБ Елазіз (виходить в ОАЕ).

Третім загиблим став журналіст єгипетської державної газети Al Akhbar Ахмед Абдель Гавад. Як і Елазіз, він був убитий в районі мечеті Рабіа аль-Адавійя.

Телеканал "Дождь" повідомляє також, що знімальну групу телеканалу "Росія 24" пограбували. Автомобіль російських журналістів зупинили невідомі, які погрожували їм ножами. У росіян були відібрані ноутбуки, паспорта і близько 6 тисяч доларів.

Reuters

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування