Активістка понад 4 години протестує на підвіконні Київради

П'ятниця, 16 серпня 2013, 19:33

Активістка громадського руху "Збережи старий Київ", журналістка Тетяна Чорновіл, як і раніше, перебуває в залі засідань Київради в центрі столиці.

"Чесно кажучи, я готова сидіти до понеділка", - сказала вона "Інтерфакс-Україна" близко 18:40.

За словами Чорновол, вже понад 4 години вона сидить на підвіконні на висоті 4-5 метрів від підлоги в залі засідань. За її словами, вона дісталася до підвіконня через вікно і далі через дах.

Активістка повідомила, що представники Держслужби з надзвичайних ситуацій проводять з нею переговори про звільнення приміщення, але поки що вони ні до чого не привели.

"Я тут розмовляю з МНС", - зазначила Чорновол.

Вона також повідомила, що почувається нормально.

Як повідомлялося, п’ятеро активістів руху "Збережи старий Київ" у п'ятницю вдень прийшли до сесійної зали Київради з наміром дочекатися запланованої на 19 серпня сесії і закликали опозиційних депутатів приєднатися до них.

Міліція затримала чотирьох.

Голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова повідомила, що Чорновол "перебуває на підвіконні, під стелею, тому зняти її звідти неможливо. Зараз міліція думає, як це зробити".

За словами депутата, представники громадських організацій пройшли до сесійної зали під час проведення "укріплювальних робіт".

"Слюсарі зміцнювали двері, напевно, для того, щоб ніхто, окрім депутатів більшості, не міг зайти до сесійної зали", - зазначила Меліхова.

Засідання сесії Київради відбудеться в понеділок, 19 серпня.

Між тим, Андрій Баштовий пише у Твіттері, що "під Київрадою чергує автозак".

"У понеділок до Київради зженуть натовп бюджетників і "Беркут" – тоді штурму точно не влаштуєш", - зазначає також він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News