Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор відкидає "забаганки" Тимошенко: без неї справа не просунеться

П'ятниця, 16 серпня 2013, 19:59

Представники державного звинувачення вважають незаконним і необгрунтованим клопотання захисту Юлії Тимошенко про закриття кримінальної справи щодо ЄЕСУ.

Про це сказала представник державного обвинувачення Вікторія Калита на брифінгу після чергового судового засідання у справі ЄЕСУ, повідомляє УНІАН.

"Це лише забаганки такі підсудної, це лише забаганки сторони захисту в зв’язку з тим, що вони суперечать вимогам закону", - сказала вона.

"Кримінальна справа повинна бути розглянута лише за участі підсудної особи. Без неї не може розпочатися розгляд кримінальної справи і клопотання також це не може бути розглянуто", - заявила Калита.

Вона також зазначила, що Верховний Суд України не виносив у справі ЄЕСУ реабілітуючого рішення стосовно Тимошенко.

Крім того, за її словами, постанова про закриття кримінальної справи ЄЕСУ була скасована генпрокурором як незаконна.

"Ще раз наголошую, що не була предметом перегляду Верховним Судом постанова про закриття кримінальної справи. Заявляв голова Верховного Суду про те, що ніякого реабілітуючого рішення стосовно Тимошенко постановлено Верховним Судом не було", - сказала прокурор.

"Постанова про закриття справи була скасована генеральним прокурором як незаконна та необґрунтована", - додала Калита.

Прокурор припустила, що захисту Тимошенко було б вигідно, якби держобвинувачення заявило клопотання про примусову доставку Тимошенко в суд. Утім, Калита наголосила:

"Наразі я не вважаю за необхідне, щоб нами було заявлено таке клопотання. Ми все таки сподіваємось, що якщо підсудна дійсно вважає себе невинуватою - вона з’явиться до суду самостійно".

Як відомо, 16 серпня у засіданні Київського районного суду Харкова, який слухає кримінальну справу щодо порушень у діяльності корпорації "Єдині енергосистеми України", було оголошено перерву до 6 вересня.

Відповідне рішення ухвалив суддя Костянтин Садовський з огляду на відсутність у залі судових засідань підсудної екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та її захисниці Євгенії Тимошенко.

У свою чергу, сторона захисту вкотре поставила перед судом вимогу розглянути клопотання про закриття кримінальної справи щодо ЄЕСУ у зв’язку з відсутністю в діях Тимошенко складу злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування