На Франківщині перекрили трасу "від безвиході"

П'ятниця, 16 серпня 2013, 22:17

Близько сотні мешканців районного центру Надвірна на одну годину зупинили рух на дорозі державного значення, що йде з Івано-Франківська в Карпати.

Так вони протестували проти поганих доріг у місті і "бездіяльності автодорожньої служби", передає "Радіо Свобода".

За словами депутата Надвірнянської міської ради Богдана Зеленчука, "це від безвиході", бо ще у квітні шляховики зняли верхній шар асфальту – 16 тисяч квадратних метрів, це 4 кілометри доріг, та згодом роботи припинили і "тепер дороги стали майже польовими".

У липні під час зустрічі депутатів міської і районної ради з представниками облавтодору було обіцяно, що до Дня незалежності капітальний ремонт дороги в Надвірній буде завершено. Та після укладення 60 метрів роботи знову припинили.

Тоді громада відібрала у шляховиків асфальтоукладач, який зараз знаходиться на території міської ради. Зібрано також півтисячі підписів городян.

Наступним кроком стала нинішня акція. 16 серпня люди перекрили вулицю Соборну при в’їзді у місто, постійно перетинаючи дорогу пішохідним переходом. Попередньо про акцію інформували владу і шляховиків.

Протягом години ніхто з дорожників не приїхав до протестувальників, а заступник голови Надвірнянської райдержадміністрації Степан Іроденко передав обіцянку керівництва облавтодору: "після Снятина техніка буде переїжджати до Надвірної".

Зараз завершується ремонт дороги у Заболотові Снятинського району, мешканці якого місяць тому теж вдалися до такої протестної акції, на кілька годин перекривши трасу.

Нинішня акція в Надвірній є попереджувальною, якщо ж ситуація з дорогами не зміниться, обіцяють безстрокове перекриття траси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News