Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і Азаров ігнорували попередження про економічну блокаду - ЗМІ

Субота, 17 серпня 2013, 12:37

Президент Віктор Янукович був проінформований про можливу економічну блокаду з боку Росії ще в лютому.

"За нашою інформацією, ще в лютому Януковича поінформували про можливі економічні "санкції" Росії; про те, що країни Митного союзу розробляють нові вимоги до якості продукції; попередили, що необхідно готуватися, в тому числі, і до можливої ​​повномасштабної економічної блокади", - пише "Дзеркало тижня. Україна".

"Президент, як стверджують наші джерела, поділився інформацією з прем'єром, той нібито відмахнувся, мовляв, не турбуйтеся, все вирішимо", - зазначає видання.

У той же час, за інформацією ZN.UA, прем'єр Микола Азаров на останньому засіданні Кабміну "дуже нервово" задавався питанням про те, чому Україна виявилася не готова до економічних санкцій Росії.

Крім того, джерела газети стверджують, що вже в липні, коли у низки українських виробників почалися проблеми на митниці, голова ФРУ Дмитро Фірташ написав доповідну Януковичу, в якій навів витяги з документів Федеральної митної служби РФ, що містять список 49 "ризикованих" українських підприємств, та поінформував про труднощі, що виникли.

"У зв'язку з чим тільки минулого тижня (!) президент дав доручення РНБОУ координувати роботу з оцінки ситуації та її прогнозування, а також з підготовки заходів у відповідь, оскільки, напевно, нарешті усвідомив, що це питання національної безпеки, а не приватні проблеми приватного бізнесу, як про це привселюдно заявляв перший віце-прем'єр Сергій Арбузов", - пише видання.

Воно також стверджує, що у Януковича був шанс обговорити проблеми, що насуваються, під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним на святкуванні Хрещення Русі.

За інформацією джерел, ніякого ігнорування Путіним Януковича під час останнього приїзду президента РФ до Києва не було.

Перша їхня зустріч справді тривала 15 хвилин. А потім Путін нібито запропонував Януковичу: "А поїхали на круглий стіл до Медведчука". Той відмовився, пославшись на важливі міжнародні зустрічі. "Та й вам не раджу", - сказав Янукович Путіну.

"Проігнорувавши зауваження, пізніше Путін приїхав до Януковича у "Залісся" з десятком папок по заявлених до переговорів питаннях. Спілкування двох президентів тривало близько чотирьох годин. Правда, як пліткують злі язики, провести їх Віктор Федорович запропонував за... полюванням на куріпок. Так що серйозної бесіди про наболіле не вийшло. "Залісся" Володимир Володимирович покинув, збагатившись двома "новинами" - Янукович добре стріляє і Тимошенко з тюрми не вийде, навіть після 2015 року", - пише видання.

За інформацією ZN.UA, Путін розглядав можливість ще однієї своєї зустрічі з Януковичем 17-18 серпня у присутності казахстанського колеги.

"Але Путіну потрібен був конкретний результат. Оскільки Київ білий прапор поки не вивісив, візит було скасовано. Чекають", - підсумовує "Дзеркало тижня".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування