Попов заявив, що кияни перемогли "деструктивні сили політики"

Понеділок, 19 серпня 2013, 12:20

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов вважає, що проведене засідання Київради – "це перемога всіх киян над деструктивними силами політики".

За його словами, засідання відбулося попри спроби окремих парламентарів втрутитися у діяльність столичної ради та заблокувати її роботу, а також відмову деяких депутатів Київради "брати участь у забезпеченні нормальної життєдіяльності міста".

"Відновлення сесійної роботи Київради – це перемога усіх киян над деструктивними силами політики", - цитує Попова прес-служба.

"Завдяки підтримці профспілок, громадських організацій та широких верств населення Київська міська рада знову продовжує виконувати свої обов’язки перед киянами. Рішення, які були прийняті сьогодні, дозволять уникнути негативних соціальних наслідків вимушеної перерви у діяльності органу самоврядування", - заявив голова КМДА.

За його словами, проведення сесії Київради і прийняття низки рішень зняло чимало проблем, які ускладнювали життя киян та загрожували негативними наслідками у найближчому майбутньому.

Попов наголосив, що "працівники бюджетної сфери знову додатково отримуватимуть від 200 до 500 грн. щомісяця", а "безробітні кияни, які брали участь у громадських роботах, отримають винагороду за свій труд, на це спрямовано 1,2 млн. грн.".

Він додав, що "виділено кошти на підготовку до нового навчального року закладів освіти, підготовку до опалювального сезону, завершення невідкладних ремонтних робіт об’єктів соціального призначення", на погашення заборгованості житлових організацій перед "Київенерго", на придбання медикаментів за програмою "Здоров'я киян" тощо.

"Також Київрада звернулась до парламентарів з пропозицією розглянути питання призначення місцевих виборів у Києві та визначити строк їх проведення", - зазначив Попов.

"Депутати Київради також ухвалили звернення до парламенту з приводу неприпустимості перевищення народними депутатами їхніх повноважень щодо участі у роботі органів місцевого самоврядування, до яких належить Київська міська рада", - додав він.

Коментуючи перебування "Беркуту" під Київрадою у понеділок, Попов сказав, що це було "логічно".

"Ви бачили, яка активність сьогодні на вулиці і різних політичних напрямів, і різних організацій громадських. Тому було прийнято рішення управління внутрішніх справ забезпечити громадський порядок, не допустити будь-яких конфліктів", - сказав він, цитує УНІАН.

За словами Попова, правоохоронці впорались зі своїми завданнями.

Зазначимо, що брифінг голови КМДА змогли почути лише деякі журналісти, оскільки працівників ЗМІ обіцяли впустити до Київради о 9:30, але потім за ними ніхто не вийшов, а під час сутичок депутатів та працівників "Беркуту" зайти було неможливо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування