Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На рішення суду про законність нинішньої Київради подали апеляцію

Понеділок, 19 серпня 2013, 16:52

Київські активісти подали до Київського окружного адміністративного суду апеляційну скаргу на попереднє рішення суду, який установив законну діяльність Київради.

"Скаргу подано до Окружного адміністративного суду Києва в понеділок", - сказала член громадської організації "Громадянська позиція" Марина Соловйова на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, скаргу подано від імені її організації на десятий день після ухваленого попереднього рішення Окружного адмінсуду Києва, а отже, про набуття чинності першого рішення про законну діяльність Київради говорити наразі не можна.

На незаконній діяльності Київради наполягає і журналістка Тетяна Чорновіл.

Вона повідомила, що її та раніше затриманих активістів звинувачують у тому, що вони блокували роботу Київради, хоча насправді своїми діями вони намагалися привернути увагу влади до необхідності повернути ситуацію в законне русло, оскільки нинішня Київрада незаконна.

Розгляд справи стосовно самої Чорновіл, за її словами, суд мав розпочати о 12.00 у понеділок, проте його перенесли на вівторок, 20 серпня.

"Мене обвинувачують у невиконанні вимог міліції, як і інших чотирьох активістів. Крім того, мене обвинувачують у дрібному хуліганстві", - повідомила журналістка й додала, що йдеться про нібито грубе спілкування в приміщенні Київради.

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва 9 серпня визнав діяльність Київської міської ради правомочною, а скликання і проведення її сесій - законними.

Опозиція заявляє про нелегітимність Київради після 2 червня і намагається блокувати засідання.

Депутати Київради від більшості 19 серпня за 12 хвилин розглянули та ухвалили чотири постанови та три звернення до Верховної Ради – і секретар Київради Галина Герега закрила позачергове сесійне засідання.

При цьому Герега запевнила, що, скликаючи засідання, вона діяла законно – і Київрада продовжуватиме роботу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування