Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновол дали ще один штраф. Цього разу за хуліганство

Вівторок, 20 серпня 2013, 13:14

Шевченківський райсуд Києва призначив штраф активістці Тетяні Чорновол, яка у п'ятницю проникла разом з іншими громадськими активістами до зали засідань Київради.

Про це Чорновол заявила у коментарі "Українській правді".

За її словами, штраф становить 113 гривень і був присуджений їй за хуліганство.

"А вчора був суд по непокорі працівникам міліції. Він закінчився так само - мене визнали винною і присудили штраф у розмірі 130 гривень", - сказала Чорновол.

"Ніяких апеляцій я не збираюся подавати, я вважаю, що це просто марнування часу. Взагалі, якщо порівнювати з тим, скільки дали хлопцям, то щодо мене винесено досить м'яке рішення", - додала активістка.

Чорновіл пояснює таке рішення суду тим, що наразі вона перебуває у декретній відпустці, через що суд не може засудити її до арешту.

"Присудили штраф - так і присудили. Я буду далі діяти в цьому руслі. Справа с тому, що я не винна в дрібному хуліганстві, але я винна в тому, що треба було зайняти ту стратегічну висотку в КМДА у понеділок, і зірвати нелегітимне засідання Київради", - додала Чорновол.

Як повідомлялося, п’ятеро активістів руху "Воля" у п'ятницю вдень прийшли до сесійної зали Київради з наміром дочекатися запланованої на 19 серпня сесії і закликали опозиційних депутатів приєднатися до них.

Тоді міліція затримала чотирьох, а Чорновол лишили в приміщенні Київради.

Проте в понеділок міліція забрала її прямо з прес-конференції, яку активісти давали щодо подій у п'ятницю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування