У Компартії хочуть заборонити гру за "знущання над подвигом радянських людей"

Середа, 21 серпня 2013, 15:23

У Компартії вважають, що комп'ютерну гру "Company of Heroes 2" треба заборонити в Україні, бо вона спотворює історичні події часів Другої світової війни.

Як заявляє сумська організація КПУ, канадські розробники представили "найбільш абсурдну й не менш жорстоку інтерпретацію Великої Вітчизняної війни, диктуючи нам тим самим нову історію через необмежені можливості всесвітньої мережі Інтернет".

"Перше, що впадає в око – це перенасиченість гри завідомо абсурдними й брехливими фактами, що не лише ганьблять подвиг радянського народу-переможця у Великій Вітчизняній війні, але й ідуть у розріз із логікою та здоровим глуздом", - сказано в заяві.

"Так, автори цього комп’ютерного твору озвучують приголомшливі дані про те, що в Радянському Союзі кількість репресованих у ГУЛАГ на момент воєнних дій становила 110 млн. осіб, і це при тому, що за офіційним даними чисельність населення в СРСР на 1939 рік становила 170 млн", - уточнюється в ньому.

Також, за словами комуністів, "гра пістрявіє вирваними з контексту й перекрученими до невпізнанності цитатами".

"Яскравий тому приклад: висловлення маршала Червоної Армії Олександра Василевського 1917 року про небажання служити в лавах Царської Армії перенесли у контекст Сталінградської битви 1942 року. Подібних прикладів у цій грі маса", - обурюються в КПУ.

Комуністи констатують, що комп'ютерні ігри користуються попитом у юного покоління – і "це не найгірший спосіб навіювання дітям і підліткам нової історії, ретельно відредагованої "ученими" з Канади".

У КПУ зазначають, що гра "Company of Heroes 2" нещодавно борознила інтернет-простір Російської Федерації, але не довго.

"Тепер цей комп’ютерний винахід намагається завоювати свою ігрову аудиторію в Україні. Але поки, крім наростаючого невдоволення та обурення "Company of Heroes 2" у населення країни не викликає", - говориться в заяві.

У Компартії заборонили б компютерну гру Company of Heroes 2
У Компартії заборонили б комп'ютерну гру "Company of Heroes 2"

"Це підробка й нахабне знущання над подвигом і героїзмом радянських людей у роки Великої Вітчизняної війни, над подвигом загиблих і пам'яттю живих", - заявив народний депутат VI скликання, перший секретар Сумського обласного комітету КПУ Володимир Даниленко.

"Влада, якщо вона є на Україні, повинна вжити ті ж заходи, що й у Російській Федерації, а не підігравати фашизму, який розгулявся по нашій країні", - вважає він.

У Росії раніше звучали заклики заборонити гру "Company of Heroes 2".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування