Тягнибок: Сили реваншу намагаються втягнути Україну в нове "ярмо"

Середа, 21 серпня 2013, 17:37

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявляє, що Україну намагаються "втягнути в нове імперське ярмо", проти чого має об’єднатися громадськість.

Про це він заявив під час виступу на Х Світовому конгресі українців 20 серпня, повідомляє прес-служба "Свободи".

"Сучасну політичну ситуацію в Україні можна охарактеризувати як тотальний наступ сил реваншу з метою втягнути нашу державу в нове імперське ярмо", - сказав Тягнибок.

"Сили реваншу, підтримані Кремлем, діють на всіх напрямках: економічному – ми сьогодні є свідками торговельної війни, яку без оголошення веде Росія; міжнародному – Москва не приховує зусиль щодо недопущення підписання Угоди про асоціацію України з Евросоюзом; інформаційному – кожен в Україні відчуває пресинг агресивної русифікації; релігійному – чисельні інспекційні поїздки московського патріарха Кіріла (Ґундяєва), щоб контролювати просування "русскава міра" в Україні; гуманітарному – тут достатньо назвати прізвище міністра-українофоба Табачніка, цього новітнього Валуєва", - додав він.

Але найголовніше, за словами Тягнибока, – що "сьогодні підважується сама ідея Української держави і здатности українців таку державу побудувати".

"Вороги наступають, їхні агенти розривають Україну зсередини, а союзники – непевні. Отже, наша мета – побудова української за суттю України. Боротьба проти режиму Януковича – це лише тактика", - сказав він.

Тому, на думку Тягнибока, "Шевченкова непримиренність, сконцентрована у гаслі "Борітеся – поборете!", в українських політичних реаліях є вкрай актуальною творчою силою".

Він відзначив, що незабаром – 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка. "Надзвичайно важливо, щоби наступний рік пройшов під знаком Шевченка", - вважає він.

"І це знову лягає на плечі громади, бо влада намагатиметься всіляко применшити значущість цього ювілею. Ми маємо взяти у Шевченка його нетолерантність, бо коли терпляче сприймаємо режим Януковича – ми толеруємо несправедливість, беззаконня, українофобію", - сказав Тягнибок.

Також він відзначив, що 19 серпня президент Янукович підписав указ "Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні", у якому "немає ані слова про геноцид, що суперечить як українському законодавству, так і історичній правді".

"Пам'ять про Голодомор – це наша зброя проти московського імперіялізму. Україноненависники це добре усвідомлюють, намагаючись замовчати правду. Мусимо не дати їм це зробити", - заявив він.

"Адже завдання українців – не просто підтримати опозицію чи її частину в боротьбі проти українофобського режиму, а боротися і утверджувати Україну як твердиню українського духу!", - стверджує Тягнибок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування