"Свобода" погодилася не пікетувати Януковича в Харкові

П'ятниця, 23 серпня 2013, 11:45

У Харкові "Свобода" зібралася на акцію, але виконала заборону суду і не проводила пікетування президента Віктора Януковича.

Як повідомляє УНІАН, о 10.00 на площі Свободи навпроти Будинку Рад зібралися близько 30 активістів "Свободи".

Люди вишикувалися на пішохідному переході, не розгортаючи транспарантів і символіки. До активістів підійшли судові виконавці та зачитали рішення суду про заборону проведення акції.

Організатори заходу погодилися добровільно виконати заборону суду, про що був складений відповідний акт.

"Ми виконуємо рішення суду, розходимося без розгортання прапорів, висування гасел, виголошування вимог", - сказав член міського комітету ВО "Свобода" Михайло Соколов.

У свою чергу, заступник голови Харківської обласної організації ВО "Свобода" Валерій Коник повідомив журналістам, що активісти партії планували провести пікетування приїзду Януковича та поставити перед ним вимогу офіційно висловитися щодо блокування українських товарів на російській митниці.

"Ми всі знаємо, що сьогодні відбувається на кордоні з Російською Федерацією. Сьогодні ніякої офіційної позиції президент не висловлює, тому ми прийшли запитати, що з цього приводу робиться", - зазначив він.

"Ми прийшли запитати чи він приїхав сюди святкувати визволення Харкова, чи він приїхав сказати свою позицію по відношенню до того, що відбувається в українській державі", - наголосив Коник.

Водночас, один із організаторів зібрання Кирило Лукашов сказав "Радіо Свобода", що люди зібралися поблизу Харківської обласної держадміністрації, щоб поговорити між собою.

За словами Лукашова, президент не має морального права зараз їздити Україною, зокрема, приїжджати до Харкова, оскільки Україна зараз переживає економічну війну з Росією.

Тому, на думку свободівця, президент має зібрати "кращі уми держави" і міркувати, як Україні вийти зі складної економічної ситуації.

Також мітингувальники наголосили, що не вважають день визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників (23 серпня) святковим, бо один окупаційний режим змінив інший.

Акція тривала близько 20 хвилин. Біля мітингувальників чергувала міліція, судовий пристав зачитав їм судову заборону і незабаром вони розійшлися.

Площа Свободи зранку перекрита, триває репетиція. О 13:00 до Харкова має прибути президент для участі у заходах до 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування