"Голос" Азарова: Не можна протиставляти зони вільної торгівлі ЄС і МС

П'ятниця, 23 серпня 2013, 12:40

Україна розраховує обговорити з Росією 26 серпня шляхи взаємодії у випадку створення зони вільної торгівлі між Києвом і Європейським Союзом.

Про це сказав прес-секретар прем'єр-міністра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко журналістам у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"26 числа (серпня) планує робочий візит Миколи Азарова до Москви. Будуть обговорюватися актуальні питання двосторонніх відносин", - сказав Лук'яненко.

Він зазначив, що питання взаємодії України з Росією, Митним союзом і країнами СНД після підписання Угоди про асоціацію з ЄС і створення ЗВТ є актуальним питанням україно-російських відносин.

"Наша позиція полягає в тому, що не можна протиставляти ці дві зони вільної торгівлі. Для України й та важлива, й інша", - сказав прес-секретар Азарова.

"І тому питання стоїть так: необхідно максимально, по-партнерськи, узгодити всі режими, які виникають у випадку дії і однієї, і іншої ЗВТ. Вони, по суті, не протиставляються, оскільки будуються на принципах СОТ", - наголосив він.

За словами Лук'яненка, сторони в ході зустрічі обговорять ситуацію, що виникла із пропуском українських товарів на російській митниці.

"Є певні напрацювання робочої групи, яка в контакті з російськими партнерами розбирала цю ситуацію. Є пропозиція з урегулювання", - сказав він.

Крім того, за словами прес-секретаря, свої пропозиції з урегулюванню цього питання Україні направив уже виконком СНД.

Водночас, Лук'яненко не уточнив, про які саме пропозиції йдеться.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін попередив 22 серпня, що країни Митного Союзу введуть захисні заходи для свого ринку, якщо Україна піде на лібералізацію митного режиму з Євросоюзом.

Крім того, останнім часом ЗМІ писали про те, що Росія розгортає нову стратегію "примусу України до Митного союзу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...