Янукович закликає об'єднатися, а Тимошенко намагається бути оптимістом

Субота, 24 серпня 2013, 10:08

Президент Віктор Янукович закликає українців об'єднатися заради розбудови України.

Про це йдеться в його привітанні з нагоди Дня незалежності, опублікованому на сайті президента.

"Сьогодні, у непрості для всього світу часи, я закликаю усіх громадян нашої держави об’єднатися заради спільної мети - розбудови економічно потужної, демократичної незалежної України, якою б пишалися наші батьки й наші нащадки", - зазначає Янукович.

"Переконаний, що це нам під силу. Разом ми побудуємо соціально справедливу та заможну державу", - додав він.

Президент також вважає, що пройдений Україною шлях за роки незалежності "переконливо свідчить, що ми здатні самостійно та відповідально розвивати власну, незалежну державу".

Разом з тим, прем'єр Микола Азаров у своєму привітанні констатував, що наша молода держава пройшла непростий шлях становлення.

"На ньому були і досягнення, і втрати, але головне, що ми чітко визначилися: куди і для чого рухаємось. Наша мета – сильна європейська демократична держава, яка підносить, гідно захищає і забезпечує права та свободи своїх громадян", - цитує Азарова прес-служба Кабміну.

Водночас екс-прем'єр, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко переконана, що "процес позитивного становлення нашої молодої європейської країни вже став незворотнім".

"Нам ніколи не було і не буде легко. Такий вже в нас генетичний код, така історія, така доля", - цитує її офіційний сайт.

Тимошенко наголошує, що підписання та ратифікація угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС знаходиться в зоні ризику і називає це ще одним історичним випробуванням.

"На цьому шляху ми не самотні – у нас є друзі, є ті, хто теж вірить в Україну разом з нами. Ми маємо довести, що ми достойні бути в Європейській родині. До нас демократичний світ ставиться з надією, з вірою, що ми варті кращої долі", - підкреслює екс-прем'єр.

"Важко бути оптимістом там, де я зараз перебуваю. Але я знаю, що в України все буде добре", - підсумувала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...