На "5 каналі" кажуть, що журналісти представились, а "тітушки" – ні

Неділя, 25 серпня 2013, 16:50

Журналісти "5 каналу", яким перешкоджали невідомі молодики в ніч на неділю на Майдані Незалежності, представилися і мали посвідчення.

Про це заявляє у своєму блозі на "Українській правді" журналіст Тетяна Даниленко, посилаючись на слова журналіста "5 каналу" Анни Грішиної, яка й стала учасницею інциденту.

"За словами Ані Грішиної, знімальна група якраз представилася і мала посвідчення, а ось "тітушки" були без документів. Навіть на прохання міліції "охоронці" не змогли показати нічого, окрім загадкового посвідчення, яке мав один з них", - написала Даниленко.

За її словами, Грішина та оператор Андрій Верстюк мали зробити репортаж про те, як комунальні служби прибирають Майдан Незалежності після святкового концерту. Однак молодики у костюмах "abidas" "на правах господарів попросили знімальну групу не плутатися під ногами комунальників".

В результаті "спілкування" журналістів зі спортивними молодиками була пошкоджена техніка – вони здерли вітрозахист з камери і відібрали в знімальної групи штатив, пообіцявши віддати за умови, якщо відзняте відео буде знищене. Після цього журналісти викликали міліцію.

За словами журналіста, молодики сприйняли це з великою іронією: "Милиция? А что мне сделает твоя милиция?".

"Доблесні правоохоронці прибули на Майдан Незалежності через 40 хвилин і одразу пішли цікавитися, що сталося, до людей у спортивних костюмах. Один із них одразу показав міліціонеру посвідчення, яке справило дивний вплив – правоохоронець знітився і скромно мовчав, не втручаючись, коли "тітушки" глумилися з мікрофона "5-го каналу" і хамили журналістці", - пише Даниленко.

Як повідомлялося, раніше прес-служба київської міліції повідомила, що проводить розслідування щодо перешкоджання роботі знімальної групи "5 каналу" на Майдані Незалежності в ніч на неділю.

За інформацією міліції, охоронець, який слідкував за безпекою людей під час демонтажу сцени, а також здійснював охорону техніки та обладнання, попросив журналістів залишити огороджену територію.

"Зі слів охоронця, на журналістах не було жодної розпізнавальної символіки приналежності до будь-яких ЗМІ і вони не представились. Тому він почав вимагати, щоб невідомі йому особи припинили його знімати, адже він не надавав дозволу на це", - йшлося в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування