Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сирії обстріляли інспекторів-хіміків ООН. Літаки США готові атакувати

Понеділок, 26 серпня 2013, 16:09

Організація Об’єднаних Націй повідомила, що в столиці Сирії Дамаску неопізнані снайпери вистрелили у машину з інспекторами ООН з питань хімічної зброї.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Група інспекторів намагається провести слідство в справі великої хімічної атаки, яка сталася минулого тижня в передмісті столиці Гута.

Сирійські повстанці та активісти твердять, що це урядові сили застосували хімічну зброю, від якої загинули більше 1188 людей. Уряд заперечує ці твердження і звинувачує повстанців у застосуванні такої зброї.

Представник генерального секретаря Пан Гі Муна заявив, що в машину групи експертів ООН вистрелено кілька разів, у результаті чого нею не можна було більше користуватися.

Після того інспектори повернулися до урядового контрольного пункту, але планували продовжувати працю, використовуючи для цього нову машину.

Пан Гі Мун заявив у понеділок вранці, що успіх місії міг би відохотити в майбутньому від використання хімічної зброї в Сирії і деінде.

Сполучені Штати піддали критиці сирійський уряд за те, що він не дозволив інспекторам вивчити місце одразу, а лише через п’ять днів після інциденту.

Чотири есмінці ВМС США, що знаходяться в Середземному морі, чекають рішення президента Барака Обами про те, чи починати військову операцію в Сирії, передає в понеділок "Інтерфакс-Україна" з посиланням на американський телеканал Ен-Бі-Сі.

Раніше в адміністрації США заявили, що практично не сумніваються в тому, що хімічна зброя у Сирії застосувала урядові війська.

Зі свого боку, глава Пентагону Чак Хейгел заявив, що США як і раніше розглядають всі можливі варіанти дій у зв'язку з повідомленнями про застосування в Сирії хімзброї.

Міністр повідомив журналістам, що адміністрація Обами все ще аналізує розвіддані, що стосуються ймовірної хіматакі в Сирії, і повинна отримати факти, перш ніж діяти.

При цьому шеф Пентагону заявив, що "якщо які-небудь дії будуть зроблені США, це буде зроблено за згодою міжнародних партнерів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування