На Миколаївщині журналісти вирішили боротися з "чорнухою проти регіону"

Вівторок, 27 серпня 2013, 17:18

Журналісти Миколаєва вирішили створити антикризову інформаційну коаліцію для подолання начебто "інформаційної війни" проти регіону.

Про це йдеться в їх спільній заяві, яка є в розпорядженні "Української правди".

"Медіа поширюють інформацію лише про вбивства та насилля в Миколаєвському регіоні, в цей же час дуже часто замовчується інформація про позитивні події в області. Таким чином Миколаївщину намагаються зробити "кримінальною столицею" України", - заявив голова Миколаївського прес-клубу Гліб Головченко.

 

За його словами, така тенденція негативно впливає "не тільки на імідж Миколаївської області, але й на розвиток економіки в регіоні".

"Розуміючи наслідки такої "інформаційної війни" на території Миколаївської області, активні журналісти Миколаєва виступили з ініціативою створення Антикризової інформаційної коаліції для подолання негативних інформаційних наслідків для Миколаєва та Миколаївської області", - йдеться в заяві.

 

Як зазначається в заяві, всіляко "засуджуючи будь-яку спробу обмеження або приховування суспільно-важливої інформації", журналісти виступають "проти зловмисного перекручування інформації, спроб деморалізації суспільства, нагнітання страху".

 

Для повернення області "доброго ім’я в інформаційному полі країни", журналісти планують проводити активні дискусії серед громадськості, залучаючи до цього органи влади та органи місцевого самоврядування, міжнародні та донорські організації.

Останнім часом стало відомо про низку зґвалтувань та випадків міліцейського свавілля на Миколаївщині.

Так 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко були затримані одразу, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази. Пізніше його також було арештовано.

Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва.

Дрижак є хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

7 серпня стало відомо про те, що у Миколаївській області сталося ДТП за участю п'яного начальника районної Державтоінспекції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News