Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія, США і Франція стягують флот до берегів Сирії

Четвер, 29 серпня 2013, 13:35

Міжнародні прихильники і противники режиму Асада продовжують стягувати бойові кораблі для можливої ​​військової операції у Сирії.

Французький журнал Point повідомив у четвер, з посиланням на джерела в армії, що Франція відправляє до берегів Сирії свій новий фрегат ППО Chevalier Paul.

Корабель буде передислоковано з бази в Тулоні на півдні Франції.

У той же час США вирішили залишити в Індійському океані один зі своїх найбільших в світі авіаносців Nimitz (може розміщувати до 90 літаків), хоча йому на зміну вже прибув інший авіаносець Harry S. Truman , повідомляє Associated Press.

Передбачається , що Harry S. Truman може бути використаний для операції проти Сирії.

За даними ЗМІ США та Британії, в районі Близького Сходу вже створене велика військове угруповання, у складі якого зібрані есмінці, підводні човни, вертольотоносці і фрегати.

Підтягує до сирійського берегу свої кораблі і Росія, противник військового втручання в конфлікт у країні.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на свої джерела, угруповання ВМФ РФ в Середземному морі має поповнитися великим протичовновим кораблем Північного флоту.

Пізніше до нього приєднається ракетний крейсер Чорноморського флоту "Москва" , який завершує виконання завдань у Північній Атлантиці.

20 серпня в результаті двох вибухів у передмісті Дамаска загинуло більше 1188 осіб. Повідомлялося про застосування хімічної зброї.

Інспектори ООН з питань хімічної зброї кілька днів перевіряють місця вибухів на предмет застосування хімічної зброї.

27 серпня у Державному департаменті США заявили, що запланована військова операція проти Сирії не має на меті повалення режиму Башара Асада, і проводитиметься виключно для покарання винних у застосуванні хімічної зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування