Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова КВУ: вибори президента можуть перенести, як і київські

Субота, 3 серпня 2013, 11:01

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко не виключає перенесення президентських виборів.

"Хоча поки що розмови про перенесення президентських виборів виглядають як фантастика, український досвід показує, що в нашій політиці і такі фантастичні речі можуть стати реальністю", - сказав він в інтерв’ю газеті "Україна молода".

Водночас Черненко зазначив, що, на відміну від виборів у Києві, щодо дати президентських виборів різночитань немає, і сьогодні немає підстав сумніватися в тому, що вибори президента відбудуться в належний термін.

"Утім хто ще рік тому міг сказати, що так легко і просто будуть перенесені київські вибори? Це здавалося нереальним. Проте такий спосіб знайшли", - зазначив голова КВУ.

"Тож навіть якщо сьогодні ми не бачимо жодних підстав для відтермінування виборів президента, і Партія регіонів заявляє, що не збирається їх переносити, — це сьогодні. У нас спершу виникає політична доцільність, а вже під неї підганяють ідеальні чи сумнівні юридичні підстави", - вважає він.

На думку Черненка, такими підставами можуть бути і розпуск парламенту, і референдум, і зміна Конституції, аж до обрання президента в парламенті.

"Або навіть без перенесення виборів змінять закон про вибори, проведуть їх в один тур, і це теж вплине на результат", - припускає голова КВУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування