США опублікували докази застосування Сирією хімзброї

П'ятниця, 30 серпня 2013, 20:44

Американська розвідка має дані про застосування в Сирії хімічної зброї урядом Башара Асада, ці дані вже розсекречені і опубліковані.

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі під час прес-конференції в п'ятницю.

"Докази, отримані з тисяч різних джерел, вже опубліковані. Ви можете самі прочитати ці документи і переконатися, що Асад використовував хімзброю в районах, підконтрольних опозиції в передмістях Дамаска. Він робив це не тільки вранці 21 серпня", - заявив Керрі.

Він зазначив, що публікація документів є безпрецедентним кроком.

Керрі також зазначив, що американські фахівці кілька разів перевірили дані, щоб не повторити помилку, що сталася в Іраку.

Як відомо, 20 серпня в результаті двох вибухів у передмісті Дамаска загинуло більше 1188 осіб. Повідомлялося про застосування хімічної зброї.

Інспектори ООН з питань хімічної зброї кілька днів перевіряють місця вибухів на предмет застосування хімічної зброї.

27 серпня у Державному департаменті США заявили, що запланована військова операція проти Сирії не має на меті повалення режиму Башара Асада, і проводитиметься виключно для покарання винних у застосуванні хімічної зброї.

США, Великобританія і Франція раніше вже поклали відповідальність за хімічну атаку в східних передмістях Дамаска на уряд Сирії і пообіцяли покарати сирійську владу за загибель сотень людей. Керівництво Сирії відкидає ці звинувачення, заявляючи, що готове до відбиття будь-якої агресії ззовні.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...