Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: звинувачувати владу Сирії в застосуванні хімзброї - дур несусвітня

Субота, 31 серпня 2013, 16:52

Президент РФ Володимир Путін вважає, що хімічну зброю в Сирії застосували не урядові війська.

"Я переконаний, що це не більше, ніж провокація тих, хто хоче втягнути інші країни в сирійський конфлікт, хто хоче домогтися підтримки і з боку могутніх учасників міжнародної діяльності, перш за все, звичайно, США", - заявив Путін журналістам, передає "Інтерфакс".

"Здоровий глузд говорить сам за себе: сирійські урядові війська наступають, в деяких регіонах вони оточили повстанців, у цих умовах віддавати козир тим, хто постійно закликає до військового втручання, просто дур несусвітня, це не відповідає взагалі ніякій логіці, та ще в день приїзду спостерігачів ООН" , - заявив президент РФ.

Він вважає дурістю твердження тих, хто звинувачує уряд Сирії у застосуванні хімзброї.

"В умовах наступу армії Сирії говорити про те, що хімзброю застосував сирійський уряд , - дур несусвітня" , - сказав він.

"Що стосується позиції наших американських колег, друзів, які стверджують, що урядові війська застосували зброю масового знищення, в даному випадку хімічну зброю, і кажуть, що у них є такі докази, то нехай тоді вони їх пред'являть інспекторам ООН і в Раду Безпеки. Посилання на те, що у них такі докази є, але вони секретні і вони нікому не можуть їх надати, не витримують ніякої критики, це просто неповага до своїх партнерів", - сказав Путін.

"Якщо є докази, вони повинні бути пред'явлені, якщо вони не пред'явлені, значить, їх немає. Посилання на те, що це якісь чергові перехоплення якихось переговорів, які нічого не доводять, не можуть бути покладені в основу прийняття таких фундаментальних рішень, як застосування сили щодо суверенної держави", - підкреслив він.

Путін нагадав американському колезі Бараку Обамі про те, що він є лауреатом Нобелівської премії миру.

Він нагадав, що за останнє десятиліття США не один раз були ініціаторами збройних конфліктів у різних регіонах світу.

"Хіба це вирішило хоч одну проблему: Афганістан, Іран, Ліван? Адже немає ні заспокоєння, ні демократії там ніякої, до чого нібито прагнули наші партнери, немає елементарного громадянського миру і рівноваги", - сказав Путін.

Він задався питанням, чи відповідає інтересам США "зайвий раз руйнувати міжнародну систему безпеки, фундаментальні основи міжнародного права".

"Хіба це буде зміцнювати міжнародний престиж США ? Навряд чи. Ми закликаємо як слід подумати, перш ніж приймати такі рішення, які йдуть явно врозріз з думкою міжнародного співтовариства і руйнують всю систему безпеки", - сказав Путін.

За його словами, "те, що щось робити потрібно, це очевидно", але поспіх в таких речах "може призвести до результатів, абсолютно зворотних до очікуваних".

У той же час, Путін заявив, що Росія візьме участь у консолідованому виробленні заходів протидії застосуванню хімічної зброї у разі, якщо в Сирії буде доведено факт її застосування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування