Регіонал: Путін може виставити свого кандидата проти Януковича

Вівторок, 6 серпня 2013, 13:37

Керувати виборчою кампанією на виборах президента в 2015 році буде Андрій Клюєв.

Такий прогноз зробив зам глави фракції Партії регіонів Олег Царьов в інтерв'ю виданню Forbes.ua.

"Передвиборний штаб ПР ще не почав роботу. Андрій Клюєв тільки повернувся з відпустки. Не думаю, що на посаду глави штабу в нас є кандидатура краще, ніж він", - сказав Царьов.

При цьому, він впевнений, що головним конкурентом Януковича на виборах буде лідер УДАРу Віталій Кличко.

"Для цього йому (Кличку) потрібно просто менше виступати й не робити помилок", - сказав Царьов.

"Що стосується учасників кампанії, я можу припускати, що на останній зустрічі президентів у Севастополі Путін дав зрозуміти: Росія не зможе підтримувати Януковича у випадку підписання угоди про асоціацію з ЄС", - сказав він.

При цьому, на думку Царьова, є два варіанти: в одному Росія заявляє, що вона не підтримує Януковича.

"Другий, більш жорсткий – Кремль виставляє проросійського кандидата, який у першому турі відтягає частину голосів у супротивників опозиції. Наприклад, це може бути Віктор Медведчук або якась інша фігура", - сказав він.

Крім того, Царьов вважає, що у першого віце-прем'єра Сергія Арбузова є шанси стати прем'єром, але вони є й у віце-прем'єра Вілкула.

"Арбузов – це вибір президента. Якщо його становлення як публічного політика пройде успішно, у нього гарні шанси стати прем'єром. Шанси на це є й в Олександра Вілкула. Він теж молодий, успішний, енергійний. Сьогодні це політичне обличчя групи Рината Ахметова", - сказав він.

"Багато хто розраховував, що між Арбузовим і Андрієм Клюєвим на ґрунті роботи в парламенті буде конфлікт, але в них гарні відносини. Клюєв багато років відповідав за парламент, і робить це дуже вміло. Він знає опозиціонерів і людей з нашої фракції, знає, як формувався парламент", - сказав Царьов.

"Клюєв говорив, що Сергій Арбузов дуже гарний економіст і технократ, а Арбузов вважає Клюєва сильним політиком. Гарний виходить тандем", - впевнений Царьов.

Раніше УП писала, що Арбузов і Вілкул розгорнули активну піар-кампанію в регіональних ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News