Прокуратура затримала екс-мера Житомира

Вівторок, 6 серпня 2013, 20:29

Прокуратура 5 серпня затримала екс-мера Житомира за підозрою у заподіянні шкоди Нацбанку на суму більше 20 мільйонів гривень.

Про це повідомила керівник прес-служби прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша.

Згідно з інформацією, затриманий підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, та у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Як повідомили у прокуратурі, підозрюваний здійснив відчуження майна, під заставу якого два підприємства, фактичним власником яких він був, отримали кредити Європейського банку реконструкції та розвитку. Гарантією повернення даних кредитів виступала держава.

За даними правоохоронців, підозрюваний завдав шкоди державі, в особі Національного банку України, який повернув заборгованість ЄБРР, на суму понад 20 мільйонів гривень.

Зараз затриманий перебуває під вартою.

Прокуратура офіційно не називає прізвища затриманого в інтересах слідства.

Однак, як стало відомо УНІАН з інших джерел, йдеться про колишнього мера Житомира Георгія Буравкова, який був мером з 2002 по 2006 роки.

Як відомо, у листопаді 2006 року слідчі прокуратури області винесли постанову про притягнення Буравкова в якості обвинувачуваного за підозрою в розкраданні більше 6 мільйонів доларів кредитів ЄБРР, які надавалися Україні для розвитку малого та середнього бізнесу по гарантії уряду, починаючи з 1995 року.

Тривалий час Буравков перебував у розшуку, однак останнім часом його бачили в Житомирі.

Він неодноразово бував у мерії Житомира, брав участь у зустрічах із журналістами.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News